TV Pakker

Frank Hvam fra TV: Langt fra Las Vegas, Klovn m.m.

Frank Hvams fulde navn er Frank Hvam Nielsen, og han er født d. 12. september 1970 i Ørum Sønderlyng i Jylland. Han er bl.a. kendt for sin medvirkende i commedy serierne Klovn og Langt fra Las Vegas, men oprindelig var det ikke komiker, som Frank ønskede at være. Opringdeligt var det Franks ønske at blive dyrelæge, så han gik på Landbohøjskolen i København. Under sin uddannelse mødte han komikeren Jan Gintberg, og efter 3½ på Landbohøjskolen forlod Frank Hvam sit studie, da han ville satse på commedyen. Foruden sin karriere som komiker er Frank Hvam også kendt for at være skuespiller og manuskriptforfatter.

Frank Hvams karriere
I 1995 fik Frank Hvam sin debut som komiker med et stand-up show på Café Din´s i København, og senere samme år blev han skribent på Mette Lisbys show Ugen der gak på TV2. I de efterfølgende år lavede Frank Hvam flere forskellige shows, og i 1999 blev han vært på hjemmevideoprogrammet Under Kontrol på TV3, som han skrev sammen med Mikael Wulff. I 1999 fik Frank Hvam tilbuddet om at være med i satireshowet Casper og Mandrilaftalen sammen med Casper Christensen og Lasse Rimmer, hvilket Frank valgte at takke ja til.

Frank Hvam fik i efteråret 1999 travlt, da han påbegyndte manuskriptarbejdet til en ny komedieserie sammen med holdet fra Casper og Mandrilaftalen. Det førte til den meget populære sit-com Langt fra Las Vegas. Da Langt fra Las Vegas var færdigproduceret, lavede Frank Hvam endnu et samarbejde med Casper Christensen, da de lavede en dansk udgave (Klovn) af BBC serien Shooting Stars. Frank Hvam har været med i samt skrive manuskriptet til komedieserie Klovn, som i løbet af de sidste par år er blevet meget populær i Danmark. Serien er blevet så populær, at der er blevet udgivet en spillefilm, kaldet Klovn The Movie.

Gennem de sidste par år har Frank Hvam i samarbejde med Lars Hjortshøj, Lasse Rimmer, Jan Gintberg og Casper Christensen kommenteret på kongelige begivenheder i programmet Zulu Royal, som blev vist på TV2 Zulu. De har bl.a. kommenteret kronprinsesse Marys og kronprins Frederiks bryllups samt prins Christians barnebåd. Foruden de nævnte commedy serier, har Frank Hvam medvirket i filmene Tid til forandring fra 2004, Rejsen til Saturn fra 2008 samt Æblet og Ormen fra 2009.


Om 'Frank Hvam fra TV: Langt fra Las Vegas, Klovn m.m.' #132
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  YouSee YouSee Grundpakken
Mindstepris i 6 mdr. 2.492 kr.
599 kr. Kr 299,00 Forsendelse af tv-boks: 99 kr. 25 faste tv-kanaler inkl. tv-boks 9/10
Læs mere
YouSee
 
TV-Pakke priser
TV Pakker