TV Pakker

Viggo Mortensen | Dansk skuespiller der har spillet med i LOTR

Viggo Mortensen er en af de danske skuespillere, som har fået et meget stort internationalt gennembrud. Faktisk ses han mere eller mindre kun i udenlandske film frem for de danske spillefilm. Hans fulde navn er Viggo Peter Mortensen, og han er født d. 20. oktober på Manhattan i New York. Viggo Mortensen er både fotograf, maler, musiker, digter og skuespiller, men han er allermest kendt for sin skuespiller karriere.

Gennem sin barndom har Viggo Mortensen på skift boet i Venezuela, Argentina, USA og Danmark, og han har både dansk og amerikansk statsborgerskab. På den private front har han sønnen Henry Mortensen sammen med sin tidligere kone Exene Cervenka, som han var gift med i 10 år. Viggo Mortensens far er dansker, mens hans mor er fra USA.

Viggo Mortensens karriere
Viggo Mortensen har gennem sin barndom arbejdet både som bartender og tjener samtidig med, han studerede på uddannelsen til skuespiller. Han havde sin første filmrolle i 1985, hvorefter han både havde roller i forskellige teaterforestillinger samt film. Viggo Mortensen fik dog først sit store gennembrud i 2001, da han havde rollen som Aragorn i Peter Jacksons 3 verdenspopulære film om Ringenes Herre. Dog tøvede Viggo Mortensen med, om han overhovedet skulle sige ja til denne rolle, men efter lange overvejelser, valgte han alligevel at sige ja tak fil Peter Jacksons tilbud, hvilket var rigtig godt for hans karriere.

For uden filmene om Ringenes Herre har Viggo Mortensen spillet med i G.I. Jane, A perfect murder, Psycho, The Road og Hidalgo.


Om 'Viggo Mortensen | Dansk skuespiller der har spillet med i LOTR' #315
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker