TV Pakker

Dirch Passer | En talentfuld dansk skuespiller og komiker

Dirch Passer en folkekær dansk skuespiller og komiker, som er mest kendt for sine utallige roller i mange danske spillefilm samt hans deltagelse i Cirkusrevyen. Dirch Passer blev født i København d. 18. maj 1926, og han døde d. 3. september 1980 af hjertestop. Lige inden han skulle på scenen for at spille Cirkusrevyen, faldt han om med hjertestop, og flere forsøgte at genoplive op, men desværre uden held. Efter sin begravelse blev Dirch Passer begravet på Dragør Kirkegård.

Dirch Passers familieliv
Det var ikke kun Dirch Passer, som var skuespiller i hans familie, også hans søstre Marchen og Kirsten Passer, var kendte skuespillerinder. På den private front nåede Dirch Passer at være gift to gange. Hans første kone var Sigrid Horne Rasmussen, som han dannede par med fra 1950 til 1950, og fra 1970 til 1976 var Dirch Passer gift med Hanne Bjerre Pedersen. Dirch Passer fik to døtre, som hed Josefine og Dorte Passer.

Dirch Passer var en skuespiller og komiker, som gik rigtig meget op i sin karriere, hvilket resulterede i et meget stort arbejdsmæssigt pres, der medfødte et stort forbrug af alkohol. Misbruget kom han efter en længere periode ud af igen.

Populære spillefilm
Dirch Passer har medvirket i et hav af danske spillefilm, og for bare at nævne nogen af dem, kan vi bl.a. nævne: Charles´ tante, filmene om Poeten og Lillemor, Støv på hjernen filmene, Frøken Nitouche, Pigen og pressefotografen, Don Olsen kommer til byen, Sommer i Tyrol, Flådens friske fyre, Nyhavns glade gutter, flere af filmene om Min søster børn, Alt på et bræt, Mig og mafiaen samt filmene om Piger i trøjer.

Kulturkanonen, Ridder af Dannebrog og filmen Dirch
Dirch Passer var en af de kendte danskere, som pga. sin karriere og anerkendelse blandt den danske befolkning og den danske kultur, fik æren af at blive Ridder af Dannebrog i 1974. Herudover kom han på Kulturkanonen med revynummeret Fingernumret fra 1974.

Den danske filminstruktør Martin Zandvilet har instrueret en spillefilm om Dirch Passers karriere og liv, og denne havde premiere d. 25. august 2011. I filmen Dirch spiller den danske skuespiller Nicolaj Lie Kasse rollen som Dirch Passer.


Om 'Dirch Passer | En talentfuld dansk skuespiller og komiker' #312
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  YouSee YouSee Grundpakken
Mindstepris i 6 mdr. 2.492 kr.
599 kr. Kr 299,00 Forsendelse af tv-boks: 99 kr. 25 faste tv-kanaler inkl. tv-boks 9/10
Læs mere
YouSee
 
TV-Pakke priser
TV Pakker