TV Pakker

Jesper Klein | En meget populær dansk skuespiller.

Jesper Klein var en meget populær dansk skuespiller, som bl.a. er kendt for sin rolle som Bertramsen i TV2´s julekalender om julenissen Pyrus. Jesper Klein blev kun 66 år. Han blev født d. 13. november 1944 i Næstved, og han døde i København d. 22. august 2011.

På familiesiden var Jesper Kleins far den kendte pottemager Christian Klein, og hans mor Margrethe Klein var biblioteksskriver. Jesper Klein var gift med Lykke Nielsen, som han fik sønnen Sebastian Klein med, men fra et tidligere forhold havde han også datteren Alexandra.

Jesper Kleins karriere og anerkendelser
Jesper Klein startede med at læse teaterhistorie ved Københavns Universitet, og han blev uddannet i 1964. I starten af hans karriere, kunne man opleve Jesper Klein som musiker og deltagende i flere studenterrevyer samt radioudsendelser. 5 år efter Jesper Klein blev uddannet, fik han sit gennembrud som skuespiller. Hans første rolle var i filmen Kameldamen, hvor han spillede sammen den kendte skuespillerinde Jytte Abildstrøm.

Gennem Jesper Kleins karriere fik han mange anerkendelser, bl.a. i 2002, hvor han blev æreskunstner på Bornholm, hvor han fik en banegårdsplads opkaldt efter sig. I en lidt anden genre var Jesper Klein et aktiv medlem af Fredsbevægelsen, og han har modtaget Gelsted-Kirk-Scherfig-Prisen, som er en årlig kulturpris, der blev udgivet af Danmarks Kommunistiske Parti.

TV-serier, julekalendere, spillefilm og tegnefilm
Jesper Klein har en lang karriere bag sig, og han har medvirket i et utal af tegnefilm, julekalendere, spillefilm og TV-serier. Nogle af de ting, han var allermest kendt for, var tegnefilmene Jungledyret, Mads og Mikkel, Robin Hood og Dumbo. Inden for kategorien julekalendere er Jesper Klein kendt for sin medvirkende i julekalenderne om Pyrus samt Vinterbyøster, Jullerup Færgeby og Nissernes Ø.

Af TV-serier medvirkede Jesper Klein i Max, Taxa, Nana, Mor er major samt Kald mig Liva. De mest kendte spillefilm, som Jesper Klein medvirkede i var Olsen-Bandens flugt over plankeværket, Olsen-Bandens sidste stik, Lille Virgil og Orla Frøsnapper, Walther og Carlo i Amerika, Snøvsen, Den store badedag, Frække Frida og de frygtløse spioner, Pyrus på pletten samt Baby Doom.


Om 'Jesper Klein | En meget populær dansk skuespiller.' #314
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker