TV Pakker

TV2 er en medievirksomhed. Find mere information om TV2 her

TV2 er en medievirksomhed, som er 100 % ejet af et statsligt aktieselskab og er derfor underlagt regler inden for Public Service i radio- og fjernsynsloven. Det betyder, at TV2 er pålagt at være med til at sikre danskerne mange forskellige muligheder af programmer og tjenester via radio, TV, internettet og/eller andre mediekommunikationsmuligheder. I loven står der også nævnt, at medievirksomhederne skal lægge den afgørende vægt på informations- og ytringsfriheden.

Grundlæggelsen af TV2
TV stationen blev grundlagt i 1986, da Folketinget besluttede at etablere en ny TV kanal, som skulle konkurrence med DR på formidlingen af nyheder på TV samt for at sikre et dansk kvalitetsalternativ til et voksende antal udenlandske TV kanaler. TV stationen har hovedsæde i Odense, men har også flere lokaler i København. TV2 bliver finansieret af licens og reklameindtægter, og virksomheden blev etableret som en selvejende institution, der var en del af en politiks aftale. Da Folketinget valgte at etablere TV2, havde man desværre problemer med at skaffe den nødvendige kapital. Folketinget bevilgede ikke penge til stationens drift og etablering, så der blev derfor optaget et lån i Finansministeriet, så TV stationen kunne blive en realitet.

Finanseringen af TV2
I forbindelse med etableringen af TV2 blev det besluttet, at stationen skulle fungere efter en enterprisemodel. Det betyder, at stationen selv producerer diverse aktualiteter, nyheder og sport, mens andre programmer som f.eks. serier og film er licenskøbte varer eller programmer, som er produceret af eksterne selskaber. TV kanalen sender modsat sin konkurrent DR reklamer. Ved stationens opstart blev der kun sendt ro reklameblokke om dagen, men det blev med tiden ændret til reklamer, som blev sendt løbende over hele dagen. Salget af reklamer til TV2 blev varetaget af en selvstændig enhed i koncernen, som hed TV2 Reklame A/S. Indtægterne fra TV2 Reklame A/S indgik sammen med bidragene fra licensmidlerne i en fond. Denne fond havde til opgave at fordele midlerne til TV2 og stationens regionale TV stationer. Dog blev fonden nedlagt i 1997, og TV2 fik derfor selv mulighed for at disponere herover. I forbindelse med fondens nedlæggelse blev TV2 Reklame A/S lagt sammen med TV2.

Planen om at privatisere TV2
Før Fogh regeringens tiltræden i 2001 besluttede man, at TV2 skulle privatiseres, og kulturministeren ville sælge stationen i løbet af knap 6 måneder. Dette var ikke muligt, men man iværksatte en salgsproces, som medførte, at TV2 i december 2003 blev omdannet til et statsejet aktieselskab. Den daværende administrerende direktør i TV2 var imod salget, og det var bl.a. en af grundene til, TV stationen ikke blev solgt. TV2 blev officielt sat til salg d. 28. oktober 2004, men stationen fik en klage fra et lokalt TV netværk og blev pålagt en bod på flere millioner kroner til den danske stat af EU Kommissionen. Grunden hertil var, at netværket mente, TV2 havde modtaget ulovlig støtte i form af licens. Dette gjorde, at salget blev sat i bero, men man ønskede stadigvæk en privatisering af TV stationen.

Lykkehjulet, Eleva2eren og Nyhederne
TV2 råder over flere forskellige TV kanaler, men har også forskellige aktiviteter på internettet, i radioen samt i forlags- og rejsebranchen. Nogle af de første TV programmer stationen sendte var quizprogrammet Lykkehjulet og fredagsprogrammet Eleva2eren, som var et program kombineret af underholdning og journalistik. Fra kanalen blev grundlagt, har den vist nyheder, men i starten viste TV2 sine nyheder på samme tid som den konkurrerende TV station DR. Dette var dog ikke særlig populært blandt seerne, og direktøren for TV2 valgte i starten af 1989 at ændre på nyhedernes sendetidspunkt. Få år efter blev TV stationen den mest sete kanal i Danmark, og TV2 nyhederne var Danmarks mest sete nyhedsudsendelse.

TV2 i nyere tid
I dag sender TV2 mange forskellige typer af programmer. Det er alt fra serier, børneprogrammer, quizzer, nyheder, reportager og meget andet. I perioden fra år 2000-2007 fik TV stationen ikke mindre end fem nye kanaler, en radiostation samt en hjemmeside, hvor man kan se TV2´s programmer mod betaling. De TV kanaler som kom til i løbet af denne syvårige periode, var kanaler som TV2 Zulu, Charlie, Film, News og Sport, hvor man på Zulu sender mange serie og comedyshows. På TV2 Charlie sendes diverse serier og underholdningsprogrammer, men denne kanal er mere henvendt til den lidt ældre generation. Desværre var radiostationen ikke nogen god forretning for TV2, og man valgte derfor at lukke radioen d. 8. september 2008. Dog kom der en ny radiostation, NOVA FM, hvilket er et samarbejde mellem SBS Radio og TV2.

Regionale TV stationer
Foruden de førnævnte TV kanaler har TV2 også tilknyttet otte regionale TV stationer, som hver især sender ca. en halv times TV om aftenen. De regionale stationer producerer diverse nyhedsrelevante indslag til den enkelte regionale del samt indslag for TV2. derudover sendes der også kortere udsendelser fra samfundet i de enkelte regioner. De otte regioner er TV2 Nord, Midt-Vest, Østjylland, Syd, Fyn, Øst, Lorry og Bornholm, og de er selvstændige virksomheder og modtager licens uafhængigt at TV2. Dog modtager TV2 indtægter forbundet med salg af reklamer omkring regionernes udsendelser. Disse indtægter er desværre blevet kritiseret for at være en indirekte salgsstøtte.


Om 'TV2 er en medievirksomhed. Find mere information om TV2 her' #72
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  YouSee YouSee Grundpakken
Mindstepris i 6 mdr. 2.492 kr.
599 kr. Kr 299,00 Forsendelse af tv-boks: 99 kr. 25 faste tv-kanaler inkl. tv-boks 9/10
Læs mere
YouSee
 
TV-Pakke priser
TV Pakker