TV Pakker

Erik Balling | Skaberen af Matador og Olsen Banden

Erik Balling er en dansk filminstruktør, som bl.a. er kendt for at have instrueret Huset på Christianshavn, Matador og de meget populære film om Olsen-Banden. Erik Balling er født d. 29. november i Nyborg i 1924, og han afgik ved døden i gentofte d. 19. november 2005, hvorefter han blev begravet på Gentofte Kirkegård.

Gennem Erik Ballings karriere var han bl.a. ansat hos Nordisk Film, og han startede med at instruere film i 1946. I 1953 kunne danskerne opleve hans første film Adam og Eva. I løbet af Erik Ballings mangeårige filmkarriere har han været med til at instruere og producere en lang række danske klassikere. Hvis vi skal nævne nogle af de film, Erik Balling har været med til at lave, kan vi nævne Midt om natten, Sommer i Tyrol og Poeten og Lillemor.

Olsen-Banden, Matador og Huset på Christianshavn
Som nævnt er Erik Balling instruktøren bag serierne Matador og Huset på Christianshavn samt Olsen-Banden filmene. I alt nåede han at lave 13 film om den skøre og sjove Olsen-Banden. Den første film udkom i 1968, og den sidste fim, Erik Balling var med til at lave, fik præmiere i 1981. 17 år senere kom der en ny film om Olsen-Banden, men her arbejdede Erik Balling som konsulent og medhjælper.

Den danske serie Matador blev Erik Ballings bidrag til at hive dansk kultur op på danskernes favoritliste over danske serier. Serien blev indspillet i perioden 1978 til 1982, og den handlede om tiden fra 1929 til 1947. Selv 25 år efter Matador blev vist første gang, er serien stadig meget populær.

En anden meget populær dansk serie, som Erik Balling var en af mændene bag, var Huset på Christianshavn. Matador var og sammen med Olsen-Banden og Huset på Christianshavn de tre projekter, som danskerne husker Erik Balling bedst for.


Om 'Erik Balling | Skaberen af Matador og Olsen Banden ' #327
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker