TV Pakker

Krøniken: En dansk dramaserie der bla vandt en Emmy pris

Køb Huset På ChristianshavnKrøniken er en dansk dramaserie, som har en handling, der tager udgangspunkt i tidsperioden 1949 til 1973. På samme måde som den store TV succes Matador, er Krøniken bygget op efter et fiktivt persongalleri, hvor man følger personernes udvikling og deres liv.

Krøniken endte med at blive en meget stor succes med mere end 2,7 mio. seere af de i alt 22 afsnit, og serien vandt en Emmy pris. Krøniken blev sendt første gang i 2004, og den sidste sæson blev sendt i 2007. Hovedmændene bag Krøniken er bl.a. Stig Thorsboe, Hanna Lundblad, Henrik Ruben Genx og Charlotte Sieling.

Handlingen i Krøniken
I Krøniken følger man bl.a. familien Nielsen med Kaj Holger Nielsen i spidsen for fabrikken Radiofabrikken Bella. Serien starter med, at den unge Ida flytter fra Jylland til København, da hun vil starte på et studenterkursus. Hun flytter ind hos Karen Jensen, og Ida søger arbejder på Bella, hvor hun møder Kaj Holgers søn Erik. Erik er lige kommet hjem fra USA med et fjernsyn, og han har derfor store planer om, at Bella fremadrettet skal producere fjernsyn. Det bliver dog ikke helt så nemt, som Erik i første omgang havde håbet på.

Ida og Erik bliver meget glade for hinanden, og de bliver også gift og får børn. Gennem hele serien følger man familien Nielsen, Ida og Karen gennem deres liv og mødet med deres familier på kryds og tværs, hvor der stiftes familie.

Generelt omhandler Krøniken flere af de emner, som var aktuelle i Danmark i tidsperioden 1949 til 1973, samt den udvikling som bl.a. radioen og fjernsynet havde i den pågældende periode. Krøniken er en meget spændende serie, hvor man følger seriens personer både i de gode og dårlige tider, og man oplever den udvikling og de udfordringer, personerne oplever igennem deres liv. På lige fod med andre danske serier som f.eks. Matador kan Krøniken klart anbefales, da man bliver fanget af seriens mange emner og gode skuespiller præstationer.

Skuespillerne
I krøniken har nogle af tidens bedste danske skuespiller medvirket. I hovedrollerne kunne bl.a. Ken Vedsegaard, Maibritt Saerens, Anders W. Berthelsen og Anne Louise Hassing opleves. Herudover har Waage Sandø, Dick Kaysø, Pernille Højmark, Lars Mikkelsen, Peter Schrøder, Ditte Gråbøl, Bjarne Henriksen, Ole Thestrup, Birthe Neumann og John Hahn-Petersen haft større eller mindre roller gennem serien.


Om 'Krøniken: En dansk dramaserie der bla vandt en Emmy pris' #246
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker