TV Pakker

Friends: Læs om Joey, Chandler, Ross, Rachel og Monica her!

Friends er en meget populær amerikansk TV-serie, som har fundet flere priser i form af Emmy´er, Golden Globe Awards samt People´s Choice Awards. Serien fik premiere i USA d. 22. september 1994, hvor serien kørte i 10 forskellige sæsoner. Det allersidste afsnit af Friends blev vist i USA d. 6. maj 2004. Her i Danmark er Friends blevet vist i flere omgange både på TV2 og TV2 Zulu. Friends er den serie på verdensplan, som har opnået den allerstørste økonomiske succes.

Handlingen i Friends
FriendsFriends handler om 6 venner Ross, Chandler, Joey, Monica, Rachel og Phoebes, som bor på Manhattan i den amerikanske hovedstad New York. I første omgang det var fra producenternes side meningen, at serien kun skulle omhandle seriens person Ross, men det ændrede sig hurtigt, så alle sæsoner handlede om alle venner.
Serien tager udgangspunkt i vennernes dagligdag, kærlighedsliv og deres venskab. Serien foregår hovedsageligt i venners lejligheder, men den foregår i høj grad også på den lokale kaffebar Central Perk i New York.
I Friends er Rachel og Monica barndomsveninder, og Monica er søster til Ross. Ross og Chandler mødte hinanden på college, og de har været venner siden. Joey og Chandler er nogle af de bedste venner, og så deler de lejlighed sammen indtil den dag, hvor Chandler og Monica bliver gift. Phoebe er kommet ind i vennekredsen, efter hun har boet sammen med Monica, og derigennem begyndte hun at snakke med de andre i vennekredsen.

De 6 skuespillere
Joey hedder i serien rigtigt Joseph, og Joey er derfor hans kælenavn. Matt LeBlanc spiller Joey, der har rollen som den meget kvindeglade mand. Chandler bliver spillet af skuespilleren Matthew Perry, som også er kendt fra filmen Ni Fod Under. Chandler er i starten af Friends ansat som chef i statisk analyse samt datakonfiguration, men senere hen får han job som junior-tekstforfatter hos en reklamevirksomhed. Den sidste mandlige skuespiller er David Schwimmer, der spiller Ross. Ross arbejder med forhistorie på et museum i starten af serien, men senere hen får han en stilling som professor i palæontologi ved New York University. Af de kvindelige skuespillere kan nævnes Jennifer Aniston, som spiller Rachel. I starten af serien bliver Rachel betragtet som en meget forkælet pige, fordi hun får mange penge af hendes far. Rachel bliver ansat på Central Perk som servitrice, men i løbet af serien får hun en karriere i modebranchen bl.a. hos det store modefirma Ralph Lauren. Monica bliver spillet af Courteney Cox. Monica har rollen som Ross´ søster, og så er hun ansat som neurotisk køkkenchef. Gennem hele serien er Monica ansat hos flere forskellige restauranter. Skuespilleren Lisa Kudrow spiller den kvindelige rolle som Phoebe. Phoebe har i Freinds rollen som en excentrisk musiker og massør.


Om 'Friends: Læs om Joey, Chandler, Ross, Rachel og Monica her!' #260
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  YouSee YouSee Grundpakken
Mindstepris i 6 mdr. 2.492 kr.
599 kr. Kr 299,00 Forsendelse af tv-boks: 99 kr. 25 faste tv-kanaler inkl. tv-boks 9/10
Læs mere
YouSee
 
TV-Pakke priser
TV Pakker