TV Pakker

Det nye TV signal

D. 1. november 2009 skiftede Danmark over til et digitalt TV-signal. Man skiftede fra et analogt til et digitalt signal, som Folketinget havde bestemt. Grunden til Danmark skulle have et nyt TV-signal var, at danskerne ville få mulighed for bedre lyd og billeder, og man vil ikke opleve sne og skygger på skærmen. En anden grund var, at det nye signal fylder mindre, og det betyder, at der er mulighed for flere TV-kanaler. Selve fjernsynsbilledet er sidenhen blevet sendt i et bredere format, som næsten svarer til samme billede, man ser, når man er i biografen.

Det er ikke kun i Danmark, man har fået et nyt TV-signal, men også i andre lande. Det digitale TV er fremtidens TV, og flere blande bl.a. USA, Norge, Sverige, Storbritannien og Finland overgik til signalet, inden Danmark kom med. I de andre lande oplevede man flere steder større problemer med overgangen til det nye TV-signal, men i Danmark undgik man de store problemer. En undersøgelse som Gallup foretog i november 2009 viste, at der kun var omkring 2 % af danskerne, som ikke var forberedt på det nye TV-signal. Danskerne havde altså været rigtig gode til at forberede sig på overgangen, men der var også et tæt samarbejde mellem diverse virksomheder og organisationer, så der blev lavet gode kampagner, som var med til at forberede den danske befolkning.

Nogle af de problemer man oplevede i Danmark var, at flere kanaler forsvandt på de danske TV-skærme. Grunden hertil var, at flere teknikere var nødt til at flytte frekvenserne rundt, så det blev muligt at finde plads til alle de nye TV-kanaler.

Efter Danmark har fået det nye TV-signal, har danskerne skulle anskaffe sig en digital modtagerboks til alle fjernsyn i ens hjem. Det er ikke blevet dyrere for den danske befolkning af få det nye TV-signal, og de kanaler som førhen var gratis, er det stadigvæk. De danskere som ved overdragelsen så TV via antenne kan stadig gøre det, men de skal anskaffe sig en digital boks fra f.eks. den nye TV-distributør Boxer. Her vil man have mulighed for at abonnere på op til knap 30 betalingskanaler, hvis man altså ønsker det.


Om 'Det nye TV signal' #86
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker