TV Pakker

Susanne Bier | Oscar vindende dansk filminstruktør.

Susanne Bier er en dansk filminstruktør, som i 2011 vandt en Golden Globe og en Oscar for filmen Hævnen. Hun fik sit store gennembrud tilbage i 1999 med filmen Den eneste ene. Herefter instruerede Susanne Bier dogmefilmen Elsker dig for evigt i 2002 og den dramatiske film Brødre fra 2004. Sidstenævnte film blev i 2009 indspillet i en engelsksprogede version med skuespillerne Tobey Maguire, Natalie Portman og Jake Gyllenhaal.

Susanne BierI 2007 startede Susanne Biers internatioanle karriere, da hun fik opgaven som instruktør på Hollywood filmen Things we lost in the fire, hvor hun instruerede filmstjernerne Benicio Del Toro og Halle Berry. Samme år blev Susanne Bier nomineret til en Oscar for filmen Efter brylluppet, men hun vandt den desværre ikke. Susanne Bier er faktisk den første danske filminstruktør, som to gange har formået at lave en film, som blev nomineret til en Oscar. Hun har dog vundet flere Bodil og Robert priser for filmene Den enste ene og Elsker dig forevigt.

Den private Susanne Bier
Susanne Bier er født d. 15. april 1960 i København, hvor hun er opvokset i en jødisk familie. Hun har taget sin studentereksamen på Niels Steensens Gymnasisum, og hun har studeret kunst på det jødiske universitet i Jerusalem samt arkitektur på Architectural Association i London.

I 1987 dimmitterede Susanne Bier fra Den Danske Filmskole i København, og i 2010 blev hun Ridder af Dannebrog. Privat danner Susanne Bier par med producent og komponist Jesper Winge Leisner, og hun er mor til døtrene Gabriel fra 1989 og Alice Ester fra 1995.


Om 'Susanne Bier | Oscar vindende dansk filminstruktør.' #281
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker