TV Pakker

Multimedieskatten: Få betalt telefoni, mobilt bredbånd og internet

Forårspakken 2.0 er en del af den nye skattereform, som begynder at træde i kraft fra år 2010 til 2011. Dog er der nogle enkelte tiltag som f.eks. skatteværdien af rentefradraget, som først træder i kraft fra 2012 og frem til 2019. I Forårspakken 2.0 bliver der indført en ny form for beskatning, nemlig multimediskatten. Hvis man har internetadgang, fri telefon og computer samt IT tilbehør stillet til rådighed af sin arbejdsgiver til at bruge privat, skal vedkommende beskattes heraf. Det betyder også, at de nuværende regler for fri telefon bortfalder.

Undgå multimedieskatten
Selvom du får betalt din mobiltelefonregning, kan det faktisk godt lade sig gøre at slippe for betaling af multimedieskatten. Ønsker du at slippe for multimedieskatten, skal du udfylde en tro- og loveerklæring på, at du udelukkende bruger din mobiltelefon i forbindelse med dit arbejde, samt at din arbejdsgiver kontrollere dette ved at tage stikprøver, uden du ved hvornår.

Undgå skattesmæk
På nuværende tidspunkt skal man regne med at betale ca. 3000 kr. om året i multimedieskat, men satsen bliver reguleret en gang om året. Det er individuelt, hvor meget den enkelte person skal betale i multimedieskat, da den afhænger af, hvor meget man tjener. Da multimedieskatten er ny, er den ikke med på forskudsopgørelsen for 2010, så for at undgå et skattesmæk i 2011, skal man selv sørge for at registrere den på sin forskudsopgørelse.

Skal du betale multimedieskat
Hvis man har nogle af førnævnte personalegoder stillet til rådighed fra sin arbejdsgiver, og er man i tvivl om, om man betaler multimedieskat, så kan man tjekke det på sin lønseddel. Skal du betale multimedieskat, er der lagt et mindre beløb oven i lønnen inden skatteberegningen. Hvis din arbejdsgiver ikke er opmærksom på, at du skal betale multimedieskat, skal du sørge for at orientere arbejdsgiveren om det, så du slipper for at få et skattesmæk. Dog har arbejdsgiverne pligt til at indberette, hvis deres ansatte skal betale multimedieskat, så det burde derfor ikke være nødvendigt at gøre sin arbejdsgiver opmærksom på beskatningen.

Betal din computer over lønnen
Efter indførelsen af multimedieskatten er det blevet muligt at lave en såkaldt bruttolønsordning med sin arbejdsgiver. Det vil med andre ord sige, at man kan lave en ordning med sin arbejdsgiver, hvor man køber f.eks. en computer eller mobilttelefon, som kan bruges privat uden at betale multimedieskat. Ved denne ordning betaler man f.eks. computeren over sin løn, og man betaler af på genstanden i løbet af nogle år.

Få mest muligt ud af multimedieskatten
Er du i den situation at du skal betale multimedieskat, så er det med at få mest muligt ud af den. Du bliver beskattet ca. 3000 kr. om året, uanset hvor mange multimedier du har stillet til rådighed. Så jo flere ting du, har mulighed for at køre over arbejdsgiveren, jo flere penge spare du på sigt. Det drejer sig om: Internetforbindelser, Telefoni, mobilt bredbånd.

Hvad med TV-pakken?
Det er kun i meget sjældne tilfælde, at der gives fradrag for en TV-pakke, særligt hvis du er selvstændig og virksomheden drives fra egen bopæl. Hvis virksomheden drives fra andre lokaliteter, kan der opnås fradrag for TV-pakken, men her kræver det tillige, at det er en del af virksomhedens personalepleje m.v., og således ikke i forbindelse med en enkeltmandsvirksomhed.


Om 'Multimedieskatten: Få betalt telefoni, mobilt bredbånd og internet' #124
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  YouSee YouSee Grundpakken
Mindstepris i 6 mdr. 2.492 kr.
599 kr. Kr 299,00 Forsendelse af tv-boks: 99 kr. 25 faste tv-kanaler inkl. tv-boks 9/10
Læs mere
YouSee
 
TV-Pakke priser
TV Pakker