TV Pakker

Lars von Trier: Manden bag Antichrist, Idioterne, Riget m.f.

Lars von TrierLars von Trier er en dansk filminstruktør, som gennem de sidste år er blevet kendt over hele verden. Han er født d. 30. april 1956 i den danske hovedstad København. Hans fødenavn er Lars Tier, men under sit ophold på filmskolen, fik han kælenavnet von tilføjet af sine medstuderende, og han har efterfølgende taget det til sig.

Lars von Trier fik sin interesse for film i en meget tidlig alder, da han som 10-årige lavede sin første kortfilm. Første gang man så Lars von Trier spille med i en film, var under hans medvirkende i ungdomsserien Hemmelig Sommer i 1969.

Nogle af de film, som Lars von Trier har været med til at lave er bl.a. Forbrydelsens Element, Idioterne, Riget, Dancer in the Dark, Dogville og Antichrist, som fik meget opmærksom i pressen.

Lars von Triers kendetegn og berømthed
Lars von Trier en i filmverdenen meget kendt for at være vanskelig at arbejde sammen med. Grunden hertil er, at han som instruktuør til tider stiller nogle meget urimelige og urealistik krav til selve produktionen. Lars von Trier forlangte f.eks., at produktionen af filmen Epidemic ikke måtte koste mere end 1.mio. kroner, hvilket er urealistisk, når man taler om produktion af større film.

Selvom Lars von Trier ofte stille urealistiske krav til sin film produktion, formår han alligevel at opnå nogle vellykkede resultater. Sammen med filminstruktøren Thomas Vinterberg har han bl.a. været med til at udviklet dogmebevægelsen Dogme95, men han har også vundet juryens førstepris for filmen Breaking the Waves ved den internationale filmestival i Cannes. Herudover har han vundet de prestigefyldte Gyldne Palmer for filmen Dancer in the Dark, og han vandt i 2009 Nordisk Råds Filmpris for filmen Antrichrist.


Om 'Lars von Trier: Manden bag Antichrist, Idioterne, Riget m.f.' #264
Udarbejdet af Susan Damies| Se også andre artikler i vores leksikon eller find en billig TV-Pakker herunder. Denne artikel må ikke kopieres, men du er meget velkommen til at linke til den, eller 'synes godt om' på Facebook :-).
TV Pakker: Find en billig TV-Pakke eller bliv klogere på TV.

Se vores store TV Leksikon, eller find en billig TV pakke her.

 

Billigt-tv.dk
  Billigste TV-Pakke Installation Pris mnd. Kortafgift Kanaler Karakter   Billigt-tv.dk
  WAOO Viasat lille TV-pakke

25 TV-kanaler Kræver Waoo Fiber
min. pris 1.293 kr
6 måneder binding
0 kr. kr. 279,00 bokshåndtering 99,- 25 Kanaler 9/10
Læs mere
WAOO Viasat lille TV-pakke 25 TV-kanaler
WAOO Viasat lille TV-pakke25 TV-kanaler
 
  Norlys Norlys Vælg Selv
Mindstepris op til 938 kr. (2 mdr.)
Oprettelse 0 kr. Kr 469,00 0 kr. Vælg selv 8 kanaler 9/10
Læs mere
Norlys
Er du mest til sport, nyheder eller film? Vælg selv, hvilket indhold du vil have hos Norlys
 
TV-Pakke priser
TV Pakker